Welke soorten creditcards zijn er?

Er zijn in Nederland niet heel veel soorten creditcards op de markt. De meeste zijn allemaal van Visa, MasterCard® en American Express. Naast de gewone creditcards zijn er ook prepaid cards zoals de Money2Go card. In dit blog leggen we de verschillen uit tussen de soorten creditcards die er te vinden zijn in Nederland. Zo kun je zelf bepalen welke kaart het beste bij je past. Dit kan namelijk per persoon verschillen. De een gebruikt te kaart alleen voor op reis, maar de ander juist weer omdat hij vaak online besteld of vaak games online betaalt.

Visa creditcards

Met een Visa Card kun je wereldwijd betalen bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een zakenreis. Met deze kaart kun je in 200 landen en regio's betalen. Bij zo'n 38 miljoen acceptatiepunten en 2 miljoen pinautomaten kun je gemakkelijk aan geld komen. Ook is het mogelijk om met sommige Visa Cards. Wanneer er iets gebeurd met je pakketje kun je eventueel daardoor een nieuwe aanvragen. Dit is vooral mogelijk met de kaarten waarbij je een hoger bestedingslimiet hebt. Wanneer je geen negatieve BKR notering hebt en een minimaal inkomen van € 1.150 per maand kun je in aanmerking komen voor een Visa Card. Naast een Classic Card heeft Visa ook nog andere creditcards. Zoals bijvoorbeel de Visa Gold met een hoger bestedingslimiet en de Visa Business voor kleine en middelgrote ondernemingen.

American Express

American Express creditcards zijn ook wereldwijd te gebruiken. Vaak zijn deze kaarten toch wel voor de wat hogere inkomens. Voor de meest basic kaart kom je in aanmerking wanneer je geen negatieve BKR registratie hebt en een minimaal jaarinkomen heeft van €18.000. Wanneer je je kaart gebruikt voor het betalen verdien je punten waarmee kunt sparen voor kortingen op hotels en restaurants, concerten en producten. Met de wat exclusievere creditcards van American Express kun je ook exclusieve toegang krijgen tot speciale lounges op vliegvelden en een speciale service die alles voor je regelt wanneer je op reis bent.

MasterCard®

MasterCard® is een van de meest gebruikte creditcards. Veel Nederlandse banken geven creditcards uit van MasterCard®. Met een creditcard van MasterCard® kun je bij 36 miljoen acceptatie punten en 1.5 miljoen acceptatiepunten terecht. Doordat veel banken samenwerken met MasterCard gebruiken veel consumenten deze kaart. Hierdoor kan het wel per kaart en per bank verschillen aan welke voorwaarden je moet voldoen. Bij de meeste hoor je ook een rekening te hebben. Naast de creditcard van de bank geeft MasterCard® ook eigen creditcards uit. Denk hierbij aan de Classic card. Hiervoor moet je minimaal een inkomen hebben van € 1.150 per maand zonder BKR registratie.

Money2Go Prepaid MasterCard®

De overeenkomsten van alle creditcards zijn dat je overal ter wereld kunt betalen en dat je geen negatieve BKR registratie mag hebben en gemiddeld toch een inkomen moet hebben van €1.1150. Het verschil in de kaarten zit vooral in de extra services en bestedingslimieten. Maar wat als je nu vanwege je inkomen of negatieve BKR registratie niet in aanmerking komt? Dan kun je kiezen voor een Prepaid creditcard. Zoals bijvoorbeeld de Money2Go Prepaid MasterCard®. Met onze kaart geniet je van dezelfde voordelen als met een normale creditcard, zonder de verborgen kosten en de credit check. Doordat je met je eigen geld betaalt is dit namelijk niet nodig. Je laadt je kaart heel gemakkelijk op via iDEAL. Om altijd op de hoogte te blijven van je saldo kun je dit altijd online checken. Wanneer je saldo weer laag is vul je deze weer gemakkelijk aan. Meer weten over Prepaid cards? Lees dan ons blog: Wat is een prepaid MasterCard®.