Vakantie Bespaartips

Ben je nog op zoek naar een leuke goedkope vakantie in het buitenland, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Wij begrijpen dat het boeken van leuke goedkope vakanties niet altijd eenvoudig is voor iedereen. Wij geven daarom een aantal tips om geld te besparen tijdens het boeken en wanneer je op je bestemming bent. Het geld dat je bespaart kun je dan weer mooi gebruiken voor andere leuke dingen in je vakantie. 

#1 Boek vroeg

Het heeft misschien nu weinig zin meer maar, misschien wel handig voor je volgende vakantie. Als je graag naar Griekenland wilt of wanneer je door de schoolvakantie in het hoogseizoen op vakantie moet kan het geld schelen als je vroeg je vakantie boekt. Daarnaast bieden veel touroperators in januari en februari mooie prijzen voor zomervakanties en komen ze met speciale vroegboekkorting. Doe van te voren al onderzoek naar de acties en vroegboekkortingen, want per touroperator en per reisbestemming kan dit verschillen.

#2 Vermijd gewilde bestemmingen

​Wanneer de reisbestemming je niet per se uitmaakt kun je kiezen voor de minder wat populaire reisbestemmingen. Dit kan namelijk erg veel schelen. Bestemmingen als Kroatië of Tunesië zijn nu eenmaal minder gewild als Zuid-Frankrijk en de Griekse eilanden. Ook zijn deze last minute nog prima te boeken.

#3 Ontwijk het hoogseizoen

​Net als de keuze van reisbestemming kan ook de periode waarin je op vakantie wilt gaan geld kosten of juist besparen. Wanneer je niet gebonden bent aan schoolvakanties kun je het beste om het hoogseizoen heen boeken. Dit kan enorm veel schelen in de kosten. Vaak is het dan ook minder druk op de weg of op de luchthaven waardoor het ook nog een stuk relaxter kan zijn.

#4 Boek doordeweeks

​Boek je vakantie altijd op een doordeweekse dag. De prijzen liggen dan vaak iets lager, omdat de meeste vakanties in het weekend worden geboekt. De Consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat dinsdagmiddag het moment is om het goedkoopst een vakantie te boeken. Wanneer je boekt kies bij datum van vertrek vooral voor een doordeweekse dag. Vaak willen mensen vlak na de werkweek weg op vrijdag en voor maandag weer terug zijn.

#5 Last minute boeken

Ben je het vroegboekseizoen net misgelopen? Heb je niet al te veel wensen? Dan kun je ervoor kiezen om extreem last minute te boeken. Dit doet je dan 2 of 3 dagen voor je gewenste vertrekdatum. Geen enkele organisatie zit te wachten op lege hotelkamers en lege vliegtuigstoelen waardoor ze je deze graag voor veel goedkoper aan willen bieden. Je moet je vakantie dan wel in een keer betalen. Zorg er dus ook voor dat je genoeg geld over hebt om mee te nemen.

#6 Betalen in het buitenland

Als je op vakantie gaat is het handig om eerst te checken of je betaalpas wel wordt geaccepteerd. Neem daarnaast altijd een creditcard mee voor het geval dat. Geen zin om alleen voor je vakantie een creditcard aan te vragen? Kies dan voor een Prepaid MasterCard® van Money2Go. Hiermee kun je zelf geld op je kaart zetten en bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft. Zet bijvoorbeeld 100 euro op je kaart voordat je op vakantie gaat. Zo weet je dat je in noodgevallen altijd 100 euro hebt. Als je gaat betalen zorg dan dat je altijd betaalt in de lokale munteenheid. Wanneer je in euro’s zou betalen kan het zijn dat er extra koersopslag wordt gerekend.

#7 Eet wat verderop

Denk waar je gaat eten. Die leuke restaurantjes bij boulevards en plekken dichtbij de Eiffeltoren zijn vaak duurder dan de restaurantjes wat verderop. Je mist misschien wat uitzicht, maar het scheelt je wel een paar euros. Je hebt zelfs kans dat je daar beter wordt bediend omdat er door de rust meer aandacht aan je kan worden besteed.

#8 Reisgidsen en kaarten

Wanneer je de omgeving van je bestemming wilt ontdekken kun je natuurlijk met een gids op pad gaan. Dit kan wel wat geld kosten wat eigenlijk beter besteed kan worden. Zo kun je in veel landen bij de VVV zulke goede folders en plattegronden krijgen, dat een reisgids overbodig is. Vooral in Frankrijk is het Office de Tourisme vaak gul met prima foldermateriaal.

#9 Musea

In diverse steden zijn musea één dag per week of maand gratis of goedkoper. In Madrid is het Reina Sofia (met de Guerníca van Picasso) bijvoorbeeld op zondag en doordeweekse avonden van 18 tot 21 uur gratis en het Louvre in Parijs is van oktober t/m maart op de eerste zondag van de maand gratis (normale prijs € 12). Ook in Brussel en München hebben sommige musea dagen met gratis toegang. Als student kun je vaak ook overal met korting of gratis naar binnen wanneer je je studentenpas laat zien.

Zoals je kunt lezen hoeft een vakantie niet duur te zijn. Doe van te voren wat onderzoek naar de leukste budget hotspots en haal het meeste uit je vakantie. Vergeet niet om een credit card of onze Prepaid MasterCard® mee te nemen. Zo weet je zeker dat je waar je ook gaat kunt betalen. Nog steeds op zoek naar een kaart? Koop er hier een of lees hier meer over onze Prepaid MasterCard®. Onmisbaar op elke vakantie!

Fijne vakantie!