Geld besparen op schoolspullen

​In ons vorige blog hadden we het over bepaalde items die je moest kopen voor je weer ging beginnen met school en werk. Die kunnen soms aardig wat geld kosten, maar hier kun je ook wat geld mee besparen. Laptop, schoolboeken, een agenda, een nieuwe tas en ga zo maar door. Vandaag gaan we hier mee verder en leggen we je uit hoe je kunt besparen op aankopen zoals laptops, agenda's, boeken en meer. Heb je zelf nog tips? Deel ze dan via Facebook.

​Besparen kun je leren

Besparen is heel gemakkelijk, alleen je moet wel weten waar je op moet letten. Bij het kopen van schoolspullen is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je precies weet waar je het goedkoopste uit bent. Tegen het einde van de schoolvakantie beginnen de meeste winkels met hun aanbiedingen. Zorg natuurlijk wel dat je weet wat je allemaal nodig hebt anders is weet je natuurlijk niet waar je moet beginnen. Als je eenmaal weet wat je moet hebben gaat het zoeken beginnen naar de beste deals.

Bespaar tip 1. Reclame folders

Reclame folders zijn altijd erg handig wanneer je begint te zoeken naar deals. Je hoeft hier niet per se voor te graven in je papierbak of te wachten tot de folders bij je op de mat vallen. Er zijn namelijk apps waarmee je alle folders bij elkaar kunt vinden. Zoals de app Spotta. Installeer de app op je tablet en je kunt beginnen met bladeren. Super fijn en natuurlijk ook nog milieuvriendelijk.

Bespaar tip 2. Online aanbiedingen

​Het checken van folders kan wat ouderwets zijn, zelfs met een handige app. De winkels zelf hebben ook vaak genoeg goede aanbiedingen op hun site staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bol.com. Ook via vergelijkingssites en kortingssites kun je vaak leuke kortingen krijgen. Zoals bijvoorbeeld bij Actiepagina.nl. De kortingssites delen vaak alle aanbiedingen die ook te vinden zijn bij de winkels zelf, maar soms hebben zij ook persoonlijke kortingen gekregen van de winkels zelf. Dit zijn vaak codes die je bij het afrekenen moet invoeren om de korting te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan 5 euro korting bij besteding van 25 euro of gratis verzending. Het is daarom zeker een goed idee om je bij een aantal van deze sites aan te melden zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste aanbiedingen.

Bespaar tip 3. Tweedehands

​Soms kan het je ook geld besparen als je schoolspullen tweedehands koopt. Laptops misschien iets minder, maar boeken zijn heel erg geschikt om tweedehands te kopen. Vaak worden ze toch niet zo heel vaak gebruikt. Met een beetje geluk kun je voor zeker de helft van de prijs een goed studieboek kopen. Het leuke ook aan tweedehands studieboeken kopen is dat je soms ook nog eens wat handige aantekeningen terugvindt. Schriften zul je wel nieuw moeten kopen, want tja aan ingevulde en gebruikte schriften heb je natuurlijk niet zoveel. Net als bij agenda's ;).

Bespaar tip 4. Verkopen

​​Naast het kopen van je schoolspullen kun je je oude niet gebruikte schoolspullen natuurlijk ook verkopen. Dit kan soms aardig wat geld opleveren en dat geld kun je dan weer mooi gebruiken voor leuke dingen of je nieuwe schoolspullen. Dit kun je natuurlijk via Marktplaats doen, maar ook via Facebook. Veel scholen en woonplaatsen hebben daar namelijk hun eigen Facebook marktplaats. Dit zorgt ervoor dat je niet veel moeite hoeft te doen om je boeken te verkopen.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg manieren om geld te kunnen besparen op je schoolspullen. Het is ook helemaal niet zo moeilijk. Soms kan het wat moeite kosten, maar vaak valt dit eigenlijk altijd wel mee. Heb jij nog andere tips om te besparen op je schoolspullen? Deel ze dan via onze Facebookpagina! We wensen iedereen nog even een fijne vakantie en alvast veel succes met het shoppen van je school- en werkspullen.